Skip to main content

Iperflessibilità monumentale. Il restauro del Centre Pompidou, Monumental hyperflexibility: the Centre Pompidou restoration

Cardellicchio, Luciano (2004) Iperflessibilità monumentale. Il restauro del Centre Pompidou, Monumental hyperflexibility: the Centre Pompidou restoration. D'Architettura, 1 (24). pp. 148-153. ISSN 1720-0342.

Abstract

This article aims to investigate what happened during the first restoration of the Centre Pompidou before the year 2000. The findings showed how the necessity of the refurbishment led in the reality into a complete re-functionalisation of the building. The mix-used floors, typical of the original configuration, were changed to create two different and distinctive buildings (the museums and the public library) one on top of the other.

Item Type: Article
Uncontrolled keywords: CentrePompidou, conservation, restoration, future, heritage
Subjects: N Fine Arts > NA Architecture
T Technology > TH Building construction
Divisions: Faculties > Humanities > Architecture
Depositing User: Luciano Cardellicchio
Date Deposited: 05 Nov 2013 14:57 UTC
Last Modified: 29 May 2019 11:15 UTC
Resource URI: https://kar.kent.ac.uk/id/eprint/36020 (The current URI for this page, for reference purposes)
Cardellicchio, Luciano: https://orcid.org/0000-0002-1998-7584
  • Depositors only (login required):

Downloads

Downloads per month over past year